Biodiversitat fluvial al riu Gaià i el torrent de la Móra

Aquest és un projecte plantejat per l’Associació mediambiental La Sínia que ha obtingut la col·laboració de la Diputació de Tarragona; Convocatòria de subvencions per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de projectes de protecció i millora del medi ambient, per l’exercici 2023, amb la quantitat de 24.173,47 euros.

 

 

El projecte de Biodiversitat fluvial s’emmarca en dos espais fluvials del Camp de Tarragona on l’entitat té signats acords de custòdia fluvial, el riu Gaià i el torrent de la Móra. El coneixement actual de la flora i fauna d’aquests cursos fluvials aporta una informació desigual dels diferents grups zoològics i comunitats vegetals. L’objecte de les actuacions presentades és l’execució de diverses actuacions ambientals de difusió, coneixement, millora i preservació d’aquest patrimoni natural i que formen part del projecte de custòdia fluvial del torrent de la Móra i de la conca del riu Gaià previstes per l’any 2023 i 2024. Proposem accions vinculades amb el voluntariat i educació ambiental i la millora de diversos hàbitats vinculats estretament amb la biodiversitat. Així doncs, busquem vincular la conservació del territori i la participació de la societat.

 

 

El projecte de Biodiversitat fluvial del torrent de la Móra i el riu Gaià té cinc línies d’acció, adreçades a la difusió i protecció de la flora i la fauna, amb la implicació del voluntariat. Totes elles amb un vessant d’educació i voluntariat ambiental, amb la clara voluntat de vincular la
ciutadania amb la conservació de la biodiversitat i els hàbitats del territori creant una xarxa col·laborativa i participativa amb la població local.

  • Seguiment de la població piscícola del riu Gaià
  • Caixes niu al torrent de Comadevaques de Vallespinosa
  • Adequació de diverses basses a l’Hort de les Salamandres
  • Jornada de descoberta de la biodiversitat del torrent de la Móra
  • Tallers de descoberta de la biodiversitat de la conca del riu Gaià

 

 

 

Amb el suport de:

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *