Biodiversitat fluvial del riu Gaià i el torrent de la Móra

Projecte de Biodiversitat Fluvial al Camp de Tarragona

El projecte de biodiversitat fluvial s’emmarca en dos espais fluvials del Camp de Tarragona: el riu Gaià i el torrent de la Móra. La Sínia, com a entitat responsable ha signat acords de custòdia fluvial per aquests espais, centrant les actuacions en la millora i preservació de la biodiversitat local.

Riu Gaià

La conca del riu Gaià compta amb cinc espais inclosos dins la Xarxa Natura 2000 i forma part del Pla dels Espais d’Interès Natural de Catalunya. Entre aquests espais es troben l’ENP Riu Gaià i l’ENP Desembocadura del Gaià. Les actuacions es duran a terme en quatre dels cinc espais naturals, amb l’objectiu de millorar el coneixement i l’estat de la flora i fauna local, recolzant-se en fonts com la Base de dades de la Biodiversitat de Catalunya i el portal Ornitho de l’Institut Català d’Ornitologia.

Torrent de la Móra

Aquest torrent, situat al municipi de Tarragona, inicia el seu traçat al meandre de les Coves de Tomàs i travessa diversos punts d’interès fins a la seva desembocadura a la platja de la Móra. El projecte pretén recuperar el traçat original del torrent, així com la flora i fauna autòctones, destacant la necessitat de restaurar aquest entorn natural degradat.

 

Objectius i accions

El projecte inclou actuacions ambientals de difusió, coneixement, millora i preservació del patrimoni natural. Es proposa fomentar el voluntariat i l’educació ambiental, dirigint-se especialment a escolars i la població dels pobles riberencs de la conca del riu Gaià. També es plantegen accions concretes per millorar els hàbitats aquàtics, enfocant-se en la flora i fauna de la zona.

Col·laboració i suport

Les accions del projecte s’integren dins els acords de custòdia fluvial existents i compten amb la col·laboració dels ajuntaments locals, així com escoles i instituts participants en l’activitat de l’Empesca’t. A més, el projecte contribueix directament a tres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): ODS 4 (educació de qualitat), ODS 13 (acció pel clima) i ODS 15 (vida d’ecosistemes terrestres).

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *